Existeixen diversos tipus de detectors de fums i aquests s’instal·len cada vegada més en empreses i oficines. Encara que és molt habitual veure detectors d’incendis en llocs públics, com a hospitals, centres d’educació, etc.. els detectors de fums són un element molt important de protecció contra incendis en habitatges i fàbriques.

Tipus de Detectors de Fum

Els tipus de detectors més habituals són: Detectors Òptics de fums, Detectors Tèrmics i Detectors Òptic Tèrmics, a aquests cal afegir les Barreres Lineals de detecció de fums per infrarojos. A continuació t’expliquem els seus principals característiques i diferències.

Detectors Òptics de fums

Aquest tipus de detectors de fums funcionen mitjançant l’emissió d’un pols ANAR (Infraroig) i usa un fotodíode per a detectar la variació de la causada per la interferència de fum en una sala. Aquest tipus de detectors funcionen molt bé en àrees netes i amb poca interferència en l’ambient, detecten fums produïts per fustes, plàstics i combustibles sòlids.
És a dir, els detectors de fums òptics emeten un senyal infraroig cada 20 segons i detecten el fum quan aquest curta el senyal, a continuació emeten un senyal d’alarma a la central d’incendis que activa les sirenes d’avís i els mecanismes de comunicació externa que disposi.

Detector Tèrmic

El detector tèrmic detecta el fum mitjançant una cèl·lula capaç de mesurar l’increment de temperatura en una àrea.
La instal·lació d’aquests detectors es realitza en llocs amb ambients contaminats de pols com poden ser plantes de pàrquing, o llocs d’alt trànsit. Aquests detectors de fums han de ser revisats trimestralment i anualment ser sotmesos a una prova real amb eines de simulació de fum. A QProjects realitzem el manteniment de sistemes de detecció, disparant els detectors així i reparant aquells que presenten errors, ja que la pols obstrueix la cèl·lula i desactiva el seu funcionament amb freqüència.

Detector Òptic Tèrmic

Aquests detectors de fums disposen d’un doble pilot que indica l’acció dels dos sensors permetent ser visible a 360è.
Barrera de fums
La barrera lineal de detecció de fums convencional detecta el fum per infrarojos, són la solució per a grans espais ja que permeten una ràpida instal·lació i fàcil manteniment. És ideal per a edificis públics, grans magatzems, centres comercials i d’oci, museus, hotels, fàbriques…

 

En resum, recordeu que és important disposar d’un sistema d’alarma connectat a una central per a acabar de fer eficaç el sistema de prevenció, perquè els bombers puguin venir al més aviat possible i ajudar-nos en aquesta mena de situacions.
Si encara no disposes de sistema de prevenció contra incendis, a QProjects ens adaptem a les teves necessitats i les de la teva llar o negoci.